luni, 16 ianuarie 2017

Mindfulness

Temerile sunt doar o proiecție a experiențelor anterioare, va trebui să înțelegem acest aspect pentru a merge mai departe. 

Prin “Mindfulness” se înțelege trăirea în prezent, a fi acum aici , oriunde ai fi, a observa lucrurile mărunte ce te înconjoară, în latină se mai poate traduce și “CARPE DIEM (trăiește clipa) .Teoria este mult mai ușoară decât practica, deoarece apar tot felul de distrageri și preocupări. Însă se pot crea noi conexiuni neuronale prin a face din “Mindfulness” o obișnuință. S-a demonstrat că orice activitate poate deveni obișnuință dacă este pusă în practică timp de 28 de zile consecutiv. 

The hard must become habit.The habit must become easy.The easy must become beautiful.” – Doug Henning

     
Photo: 11.12.2012 Kamakura, Japan 
1.  Crearea unei obisnuinte !

 • Setează o alarmă pentru a-ți amininti să fi prezent în anumite momente ale zilei, este o oportunitate pentru a lua o pauză în acel moment și a considera poziția ta în acel moment, unde ești, ce faci și la ce te gândești. 
 • Pune o notiță pe oglinda de la baie pe care să scrie “ Fii prezent”  
 •  Ia decizia de a face lucrurile diferit pentru a experimenta diferite rezultate, poți face notițe și le poți plasa deasupra biroului pentru a-ți aminti să faci lucrurile diferit. 
 • Fă-ți timp odată pe zi, cel puțin, pentru a face ceva dedicat trăirii în prezent, cum ar fi o plimbare scurtă, savurarea unui ceai etc. 
 • Fii prezent de fiecare dată când deschizi o ușă. Când deschizi o ușă, lasă  deoparte  ce ai în minte în acel moment  ( vei reveni în scurt timp la acel gând), privește-ți mâna împingând ușa sau apucând clanța, deschide ușa cu răbdare, simte-i greutatea.Intră în noul moment ce apare, simte mirosul din încăpere și observa orice schimbare în temperatura de afară sau din încăperea în care intri, aculta sunetele din acel spațiu. Este un lucru mărunt pe care să-l faci de câteva ori pe zi, timp de 5 secunde. Doar fi sigur că atunci când deschizi o ușă, DESCHIZI O UȘĂ. O vei face oricum, dar fă din asta o oportunitate pentru a fi prezent.  







References: 

"Mindfulness pocketbook" by Gill Hasson
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu